Украинският президент Володимир Зеленски поднесе съболезнованията си на близките на цивилните,

...
Украинският президент Володимир Зеленски поднесе съболезнованията си на близките на цивилните,
Коментари Харесай

Зеленски след ракетните удари в Славянск: Няма нито един час без руски терор

Украинският президент Володимир Зеленски сервира съболезнованията си на околните на цивилните, убити при съветските ракетни удари в източния град Славянск през вчерашния ден, съобщи ДПА. Няма " нито един час без съветски убийства и гнет ", сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

" Това е страна на злото и тя ще загуби. Да победим е наш дълг към човечеството. И ние ще победим! ", съобщи украинският президент.

 Руски удар в Славянск Снимка: EPA

По последни данни на управляващите 9 цивилни, измежду които двегодишно дете, са били убити, а 21 - ранени, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Над 20 души са ранени при 7-те детонации в квартал с учебно заведение и детска площадка

Губернаторът на Донецка област Павло Кириленко сподели, че в Славянск са паднали седем ракети С-300.

Този град и намиращият се наоколо Краматорск, административният център на следената от Киев част от Донецка област, се намират на петдесетина километра от Бахмут. Русия от месеци се пробва да превземе този украински град, който се трансформира в сцена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната преди повече от една година.

Руски бомби унищожиха постройката, където майки с деца и възрастни се криеха

По оценки на английското военно разузнаване украинските бранители към момента удържат западната част от Бахмут, само че регионът е бил подложен през последните 48 часа на " извънредно тежък съветски артилерийски обстрел ", отбелязва ДПА.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР